Botanique är för tillfälligt stängt.

Björn Frantzén skaffade sig tidigt en egen trädgård till restaurang Frantzén för att kunna vara med och utveckla sin gastronomi genom hela ledet fram till färdig rätt. En av de rätter som funnits längst på den tvåstjärniga restaurangen i Gamla Stan är ”Satio tempestas” som betyder mättnad efter årstid. En rätt som är helt vegetariskt och ändras helt efter den dagliga tillgången från trädgården.

Ur denna historia föddes idéen med Botanique, vällagade och matiga sallader på ingredienser med tydligt ursprung lagade av en kock.

”Idag är det svårt att få en schysst vällagad sallad som är skapad av en riktig kock om man inte går på restaurang och betalar 200 till 250 kr. Det kändes givet att skapa en salladsbar som inte grundar sig i nakethavre och couscous med en apelsinskiva utan schyssta, nyttiga och välgjorda sallader i ett ”fast food” tempo till ett attraktivt pris. / Björn Frantzén

Följ hela utvecklingen genom hashtag #NKFrantzen

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/frantzen/domains/botanique.se/wp/wp-content/themes/botanique_201601/page.php on line 41